Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Τα προβλήματα της ανατολικής Θεσσαλονίκης αποδεικνύουν την ανεπάρκεια της διοίκησης Τζιτζικώστα


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Χρυσομάλλης, αρθρογραφεί στην εφημερίδα THESSNEWS, για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. 



Το  έργο της απελθούσης διοίκησης Τζιτζικώστα   όσον αφορά στη συντήρηση των υφιστάμενων και στη δημιουργία νέων βασικών υποδομών καθώς και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από ανεπαρκές έως μηδενικό .

Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα και ήδη σε προηγούμενη ανάλυσή μας είχαμε αναφερθεί στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Πλην όμως, τα ίδια  και χειρότερα  δείγματα ανεπάρκειας των αρμόδιων υπηρεσιών απαντώνται  και στην ευρύτατη περιοχή νοτιανατολικά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης στην οποία εκτείνονται οι Δήμοι Θέρμης και Θερμαϊκού.


Η συγκεκριμένη περιοχή γνώρισε ιδιαίτερη οικιστική ανάπτυξη προ δεκαπενταετίας περίπου και μέχρι την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν  προνόησαν να αναβαθμίσουν τις βασικές  υποδομές της περιοχής,  προκειμένου  να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη ραγδαία  αύξηση του μόνιμου πληθυσμού. 

Το οδικό δίκτυο σε πλείστα σημεία παρέμεινε επικίνδυνο,  γεμάτο λακκούβες και κακοτεχνίες, με αποτέλεσμα να προσφέρεται πιο πολύ για αγώνες ανωμάλου δρόμου, παρά για χρήση από τους πολίτες.

Γνωστό σε όλους είναι το απαράδεκτο για τη στενότητα και την επικινδυνότητά του τμήμα της  οδού Περαίας-Μηχανιώνας.
Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Μουδανιών από το ύψος της Θέρμης έως την Καρδία, εάν βρέχει έντονα, διατηρεί προσβάσιμη μόνο τη μεσαία λωρίδα του οδοστρώματος, διότι οι υπόλοιπες δύο λωρίδες είναι καλυμμένες στο μεγαλύτερο μέρος τους από νερό.

Η ακαταλληλότητα του οδικού δικτύου δεν είναι το μόνο πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού.

Η έλλειψη αποχέτευσης κυρίως στους οικισμούς του πρώην δήμου Βασιλικών έχει ως αποτέλεσμα  εν έτει 2019 να συνεχίζουν να υφίστανται βόθροι, η πλειοψηφία των οποίων δεν είναι στεγανοί και αποτελούν  υγειονομικές βόμβες.

Η απελθούσα διοίκηση Τζιτζικώστα επίσης απέτυχε να φέρει σε πέρας την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών προς τις σχολικές μονάδες. Πρόσφατες είναι οι εικόνες των μαθητών της Καρδίας οι οποίοι αναγκάζονταν να διέρχονται  χωματόδρομους προκειμένου να πάνε πεζοί στο σχολείο τους στον Τρίλοφο, διότι κάποιοι γραφειοκράτες της Περιφέρειας, προσκολλημένοι στους τύπους, έκριναν ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές δεν χρήζουν μεταφοράς, επειδή η χιλιομετρική απόσταση κατοικίας-σχολικής μονάδας υπολείπονταν ελάχιστα   από το προβλεπόμενο όριο .

Πλέον των προαναφερομένων, οι παράνομοι καταυλισμοί ρομά  μεταξύ Περαίας και αεροδρομίου «Μακεδονία» έχουν μετατρέψει σε άβατο και εστία παρανομίας και μόλυνσης την ευρύτερη περιοχή, υπό τη σκανδαλώδη απραξία και ανοχή των αρχών.

Ως "Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία" επανειλημμένως έχουμε θίξει τα  κακώς κείμενα. Η αντίδραση της απερχόμενης διοίκησης Τζιτζικώστα σε αγαστή συνεργασία με το σύνολο των υπολοίπων παρατάξεων ήταν προβλέψιμη και αναμενόμενη: μας απέκλεισαν από τις οικονομικές επιτροπές  ώστε να μας στερήσουν τη δυνατότητα ελέγχου στα πεπραγμένα τους.

Στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές  , όλοι τους θα λάβουν την πρέπουσα απάντηση  από τους πολίτες: Με τη βοήθεια του Θεού και την ψήφο του λαού, η αυτοδιοικητική παράταξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», θα είναι και πάλι παρούσα,  δυνατότερη, πιο ενισχυμένη και με πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε να κάνουμε τα δικά μας όνειρα και τους δικούς τους εφιάλτες πραγματικότητα…


Από το φύλλο της THESSNEWS #155 (26/04/2019-28/04/2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου