Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Επίσκεψη του Νίκου Χρυσομάλλη και κλιμακίου της «Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία» στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς




Την  Πέμπτη 11 Απριλίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Π.Κ.Μ.  Νίκος Χρυσομάλλης , συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία» στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, επισκέφθηκε το "Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης"  στο Κιλκίς.




Η συγκεκριμένη δομή   από το 1994 στέκεται δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία , ξεκινώντας την λειτουργία της ως Εξειδικευμένο Κέντρο Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΑμεΑ,  ενώ από το 1999  λειτουργεί ως Μεικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ. Σήμερα λειτουργεί η μία βάρδια ενώ έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει έως και 72 ωφελούμενους ημερησίως σε δύο βάρδιες , εάν υπάρξει το απαραίτητο προσωπικό. 




Οι συναγωνιστές έτυχαν θερμής υποδοχής από το προσωπικό και τα ωφελούμενα άτομα της δομής , ενώ ο Νίκος Χρυσομάλλης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί  από την διευθύντρια της δομής κ. Γεωργία Κυρλαγκίτση , για το έργο , τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το «Κέντρο Κοινωνικής  Στήριξης».



Παράλληλα συνομίλησαν με τους ωφελούμενους συμπολίτες μας κάθε ηλικίας, οι οποίοι μέσα σε ένα ιδιαίτερα οργανωμένο αλλά και ευχάριστο περιβάλλον έχουν την δυνατότητα να ασχολούνται με  δραστηριότητες κοινωνικοποίησης  και  να συμμετέχουν σε διάφορα εργαστήρια στα οποία κατασκευάζουν μεταξύ άλλων χειροτεχνήματα ,εργόχειρα είδη ,  αλλά και κατασκευές από πηλό, γύψο, ξύλο, κερί.



Ο Νίκος Χρυσομάλλης και οι συναγωνιστές του Κιλκίς για αρκετή ώρα παρακολούθησαν τις συγκεκριμένες δραστηριότητες των ωφελούμενων ατόμων  ενώ με χαρά και συγκίνηση δέχθηκαν ως δώρα κάποιες από τις χειροτεχνίες τους.

Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά η διευθύντρια, το προσωπικό και τα ωφελούμενα άτομα του «Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης» στο Κιλκίς αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία μας , και παράλληλα θέτει τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και της περιφέρειας προ των ευθυνών τους, όσον αφορά στην στήριξη που θα πρέπει να έχουν από την επίσημη Πολιτεία οι συγκεκριμένες αξιέπαινες προσπάθειες συμπολιτών μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου